Den runda minigrytan från Staub är perfekt för att laga små mängder. Den har en kapacitet på 0,25 l, en diameter på 10 cm och är 7 cm hög inklusive locket. Grytan är särskilt lämpad för att bräsera kött eller grönsaker, eftersom dessa grytor ursprungligen utvecklades i Frankrike för detta ändamål. De är gjorda av gjutjärn som lagrar värme under lång tid och sprider värmen jämnt. Grytorna från Staub är lämpliga för nybörjare, amatörkockar och till och med proffs. De uppskattas till och med av mästerkockar och kan användas på en keramikhäll, gasspis, induktionshäll eller i ugnen. Dessutom sprider de mångsidiga köksredskapen en touch av fransk atmosfär i ditt kök och matsal. Alla grytor från La Cocotte-serien är försedda med en matt svart emalj på insidan. Den senapsgula grytan skapar får därmed en fin kontrast mellan insida och utsida. Emaljens huvudsyfte är emellertid att förstärka gjutjärnets bräseringseffekt. Med en mini-gryta från Staub kommer du att lyckas med dina maträtter, oavsett om det är små desserter – som en chokladkaka med flytande kärna, eller små potatisgratänger, eftersom vitaminer och andra viktiga ingredienser bevaras blir allt välsmakande och kokt maten förblir saftig.