Den ovala, körsbärsröda grytan ger dig lust att laga mat. Den ser fin ut på bordet och används därför ofta för att servera färdiga rätter. De två handtagen gör den lätt att använda och locket håller maten varm. Grytor används traditionellt främst för gryträtter. Ugnspannan kommer ursprungligen från Frankrike och är lämpliga för kötträtter, men också för läckra vegetariska rätter. Denna Staub-gryta rymmer 2,35 l, är 23 cm bred och är tillsammans med locket 14 cm hög. Den är gjord av gjutjärn, vilket även proffskockar föredrar för långsam tillagning, eftersom gjutjärn lagrar värmen särskilt bra och släpper ut den långsamt. Dessutom fördelar gjutjärn värmen över hela botten så att kött och grönsaker lagas jämnt och smakerna från olika ingredienser kombineras perfekt. Den ovala grytan från Staub har en mattsvarta emalj inuti. Locket har en droppstruktur så att stigande ånga återförs till hela rätten droppvis. Detta gör köttet extra mört och saftigt. Du kan också använda denna gryta på en induktionshäll eller i ugnen och trolla fram alla slags läckra rätter åt dig själv och din familj.