Grytan från Staub är speciellt populär bland personer som gärna lagar mat med stil. Den ser bra ut redan på spisen men används med sin vackra kanelfärg även gärna till servering av maträtterna. Med dessa traditionella grytor som ursprungligen kommer från Frankrike lyckas du med många olika läckra rätter med lång tillagningstid. I Frankrike uppskattas de också mycket av stjärnkockar eftersom de består av gjutjärn som passar extra bra för bräsering. Den runda Staub-grytan kan du använda på alla typer av spishällar och till och med på en induktionsspis. Den går naturligtvis också bra att ställa in i ugnen och är praktisk att hantera med de båda handtagen. Grytan har en diameter på 26 cm, en höjd på cirka 17 cm och en volym på 5,2 l. Därför kan du också använda den för att tillaga en läcker måltid för många gäster. Grytan har en svart emaljering på insidan. Den gör att dina maträtter blir ännu mer smakfulla eftersom emalj, precis som gjutjärn, har en mycket god bräseringseffekt och förstärker ett livsmedels naturliga egen smak. Samtliga ingredienser kan därför utveckla sin fulla arom och kombineras med varandra. Med en gryta från La Cocette-serien trollar du därför enkelt fram läckra maträtter.