Från Alsace i Frankrike har STAUB gjort sig ett namn över hela världen som en tillverkare av särskilt högkvalitativa köksredskap. Fortfarande idag tillverkas varje gjutjärnspanna i Frankrike på traditionellt sätt. Den höga kvaliteten och de enastående matlagningsegenskaperna gör STAUB-produkter till förstahandsvalet för många internationella kockar och ambitiösa amatörkockar. Förutom den klassiska franska grytan har STAUB också speciella gjutjärnsprodukter i sitt sortiment som är särskilt lämpliga för vissa rätter, men som kan användas på många olika sätt. Denna STAUB ugnsform är perfekt när det gäller färg, form och material för att tillaga en delikatess utifrån färsk fisk. Fördelarna med emaljerat gjutjärn kommer här till sin rätt: materialet släpper långsamt och jämnt ut värmen som det har absorberat, vilket säkerställer att fiskrätter tillagas skonsamt. Tack vare den låga profilen förblir den inre volymen så liten som möjligt och fukten koncentreras kring den delikata maten. Den vackra Majolika-emaljen och utsmyckningen av locket kommer till sin rätt inte bara under tillagningen, utan ännu mer vid serveringen: den lämnar inget tvivel om huvudingrediensen eller kockens utmärkta smak.