Hur mångsidig tryckkokaren ZWILLING AirControl verkligen är visar sig med rätt tillbehör för ångkastruller. Med den perforerade ånginsatsen med trebensstativ kan du enkelt tillaga rätter med lite vatten, buljong eller speciella fonder. För denna ytterst skonsamma tillagningsmetod ställer du helt enkelt ånginsatsen i tryckkokaren som du har fyllt med lite vätska. Efter den hermetiska tillslutningen byggs ett övertryck upp i tryckkokaren och vätskan stiger till en sjudningstemperatur på cirka 120 °C. Ångan som uppkommer fördelas i hela kastrullen, omsluter ingredienserna och värmer dem. Denna extra skonsamma tillredning av t.ex. grönsaker, fisk och kött som bevarar näringsämnena uppskattas mycket inom hälsosam matlagning. Dessutom kan du på det här sättet även aromatisera maträtter med t.ex. örter eller kryddor. ZWILLING AirControl-serien uppfyller de högsta kraven i fråga om kvalitet och bearbetning och detta gäller också tryckkokar-tillbehören. Den perforerade ånginsatsen av rostfritt stål är dessutom lättskött.