Tack vare sin unika kammade kant skivar denna brödkniv från serien Bob Kramer – Euro Stainless också jämnt och enkelt genom hårda skorpor. Det ergonomiskt formade handtaget med nitar i rostfritt stål är tillverkat av ett flerskiktat linne och syntetiskt hartsförening – linne Micarta. Det fuktbeständiga, dimensionellt stabila handtaget är ett nöje att hålla, vilket garanterar bekvämt skärning och matchar bladet estetiskt såväl som funktionellt. Bladets hörn och kanter är rundade och polerade för att skydda fingrarna under skärning. Bladets bredd skapar också en större greppyta för större fingrar. Det 26 cm långa bladet på brödkniven har en ultrahård, homogen SG2-pulverstålkärna, inbäddad i 100 lager av två olika ståltyper, var och en med olika hårdhet. CRYODUR®-bladet, ishärdat vid –196 ° C, är mycket hållbart med en hårdhet på cirka 63 Rockwell, men är också flexibel. Dess hållbarhet, utmärkta initiala skärpa och skärande fasthållning är oöverträffad. En speciell behandling ändrar ytstrukturen i varje lager, vilket ger varje kniv sitt individuella mönster, känd som Chevron damast. Den komfort du upplever när du håller brödkniven säkerställer att du kan arbeta trötthetsfri längre, medan det exceptionellt långa, vassa handtaget gör att det jämnt skär igenom stora, tjocka skivor utan att bryta jordskorpan i bitar.